Undervisningen


Heinrich Nielsen Køreskole tilbyder eksklusivt tilrettede kurser til motorcykelkørekort. Du deltager på et hold, som udelukkende består af andre kommende motorcyklister.


Vi tilbyder


Det handler kun om motorcykler!


I undervisningsforløbet bliver der lagt særlig vægt på glæden ved at køre motorcykel, fællesskabet, udstyret, træf, køreteknik, køb af ny eller brugt motorcykel, valg af dæk med mere.

Vores erfaring siger os, at du gerne vil have kørekortet så hurtigt som muligt. Derfor vil vi strække os til det yderste, for at give dig færdighederne til at føle dig sikker på to hjul og bestå køreprøven uden det koster for meget. Vi har derfor tilrettelagt et eksklusivt motorcykelkursus, hvor du har kørekortet i hånden efter cirka 1 måned. Selvom det går hurtigt, går vi aldrig på kompromis med den høje standard, kvalitet og sikkerhed, som kendetegner Heinrich Nielsen Køreskole.

Udover det obligatoriske, omfatter vores motorcykelkørekortkursus også en grundig gennemgang af udstyr til både dig som fører og motorcyklens udstyr. Vi går i dybden med blandt andet køb af ny eller brugt motorcykel, tips og tricks til vedligeholdelse og ikke mindst sikker kørsel, farevurdering og respekt for medtrafikanterne.

Køreundervisningen foregår på nye BMW, Honda, Yamaha og Suzuki motorcykler med ABS bremser.

 

Se køreskolens MC'er


Teori og praktik

Teori afvikles over 7 gange med 4 x 45 min pr. gang. Varigheden er cirka 3-4 uger. 

Efter første gang med teori skal du køre på manøvrebane (4 x 45 min) enten fredag, lørdag eller søndag i den uge, du er startet.

Kørsel på vej skal følge teoriundervisningen, så hvis du eks. har teori tirsdag, skal kørslen der passer til tirsdags-teorien køres onsdag eller torsdag, inden vi igen holder teori torsdag kl. 17.
Du skal køre i alt køres 5 gange á 2 x 45 min samt mørkekørsel inden teoriprøven.
Kørslen er normalt mellem 8 og 17 på hverdage.

Efter teoriprøven afvikles køreteknisk kursus 5 x 45 minutter. Vi benytter altid FDM Jyllandsringen ved Silkeborg.

Efter Jyllandsringen køres de sidste 2 x 45 min et par dage inden køreprøven.

Selve køreprøven foregår en mandag eller tirsdag. Den starter fra vores egen manøvrebane, hvor du skal udføre 5 manøvreprøver inden kørsel på vej.

Når vi mødes anden gang til teori, får du udleveret et komplet program for hele forløbet. Herudover laver vi også alle aftalerne om, hvornår du skal ud at køre. 

Teoriundervisningen den første dag er i tidsrummet 16.00 – 20.00. De efterfølgende gange er normalt 17-20 tirsdage og torsdage.
Vil du vide mere om kurset, er du velkommen til at ringe til os. Husk også at se vores mc_teorikalender_2022 


Kørsel på vej

Vi kører med maksimalt 3 elever ad gangen, når vi kører på vej. Du bliver sat sammen med to andre, som vi vurderer passer til dit niveau. De hold er gennemgående hele forløbet. 

Vores fordel er, at vi på den måde kan målrette vores undervisning specifikt til den tremandsgruppe, du er en del af. Men det giver også dig en god mulighed for at lære de andre i gruppen at kende. Det skaber en god stemning og smil på læben. 

Vi kører altid 2 x 45 minutter ad gangen, men afsætter god tid til det, så der også bliver plads til en pause og en kop kaffe undervejs. 

Du må køre på den samme motorcykel hver gang eller på en ny/anden hver gang. Vi har 12 forskellige. Du må også bruge din egen, hvis den har ABS bremser og iøvrigt kan godkendes som skolecykel.


Din egen motorcykel

Har du allerede din egen motorcykel, er der mulighed for, at anvende den til skolecykel, såfremt den opfylder særlige betingelser til skolecykler. Den skal synes og godkendes som skolecykel. Det sørger vi for. Brug af egen motorcykel kan være relevant, hvis du er kortbenet og ikke passer på vores motorcykler.

Selv om du kører på vores motorcykel i undervisningen, må du til hver tid, og alt det du vil, bruge din egen motorcykel på vores bane. Jo mere du øver dig, jo dygtigere og mere erfaren bliver du som motorcyklist. Vi tilbyder, at opbevare din motorcykel i vores garage. Det koster ikke noget og tilbuddet gælder i hele undervisningsforløbet. 

Vi glæder os til at se dig..


For at få kørekort til motorcykel skal du følge Kørekortbekendtgørelsens minimumskrav:

 • Mindst 29 teorilektioner og mindst 22 kørelektioner á 45 minutter.
 • De 22 kørelektioner fordeles med 4 lektioner på manøvrebane, 13 på vej og 5 på køreteknisk anlæg (FDM Jyllandsringen).
 • Undervisningsforløbet skal strække sig over mindst 14 undervisningsdage.

Motorcykelkørekort kan erhverves i 3 kategorier:

 • A1, maksimalt 15 hk, 125 ccm, 18 år.
 • A2, maksimalt 48 hk, ingen kubikbegrænsning, 20 år.
 • A, alle motorcykler, 24 år. (eller to år med A2+prøve)

Tager du kørekort til A2 som 20-årig, kan du efter to år køre kat. A, efter en bestået køreprøve.

En neddroslet MC til kategori A2 må ikke være konstrueret med mere end 96 hk fra fabrikken.


Se mere om:


PriserVores MC'er

 

Fællesture

 

Hold og tilmelding

 

Køretekniske kurser

 

Det får du hos os:

 • I vores store hal lærer du alt om motorcyklens indretning og udstyr.
 • Al kørsel starter med opvarmning på vores egen bane, hvor køreprøven også starter fra.
 • Undervisningen foretages af godkendte motorcykelkørelærere, der også privat har motorcykelkørslen som hobby.
 •  Gode råd og vejledning om vedligeholdelse og køb af ny eller brugt MC.
 • træf, fællesture og kørekurser for tidligere motorcykelelever.
 • Mulighed for at prøve mange forskellige motorcykler.

 

Følg med:Vi har mere end 500 modtagere af vores nyhedsbrev til tidligere motorcykelelever, hvor vi inviterer på fællesture, mini-ferier, kørekurser og andre arrangementer på din egen MC.

Som tidligere elev er du også altid velkommen til at låne manøvrebanen med din egen MC, stille spørgsmål eller bare en kop kaffe.

 

Tilmeld nyhedsbrev