Du er her: Forside Om køreskolen Lidt om os Corona info - se mere

Corona info - se mere


Regeringen har iværksat en række tiltag for at begrænse udbredelsen af corona smitte i Danmark.

Heinrich Nielsen Køreskole tager situationen alvorligt og de nuværende regler, har følgende virkning for vores undervisning.

Følgende regler er gældende fra 6. april og foreløbigt indtil 4. maj:

 • Mundbind eller visir skal anvendes ved deltagelse i praktisk eller teoretisk køreundervisning og ved deltagelse i praktiske eller teoretiske prøver.
  I forhold til praktisk køreundervisning og prøver gælder dette, når man befinder sig i et køretøj med andre (gælder ikke udenfor bilen).
 • Kravet om mundbind gælder ikke, når deltagerne sidder ned, eller når man befinder sig alene i et køretøj, fx ved undervisning på manøvrebane eller køreteknisk anlæg (og kørsel på motorcykel).

 • Ved enhver form for undervisning (teoriundervisning og køreundervisning) samt teori- og praktisk prøve, skal coronapas fremvises for kørelæreren eller andet personale i køreskolen.
  Et godkendt coronapas og dermed adgang til undervisning kan være:
  1) negativ test, der er højst 72 timer gammel fra tidspunktet, hvor testen blev foretaget,
  2) positiv test, der er mindst 14 dage og højst 6 måneder gammel fra tidspunktet, hvor testen blev foretaget, eller
  3) gennemført vaccinationsforløb mod covid-19.

  Dokumentationen kan foreligge både i papirformat og elektronisk, og navnet på indehaveren af coronapasset skal svare til navnet på personens medbragte pas, kørekort, sundhedskort eller andet offentligt udstedt identitetskort.
  Coronapasset skal forevises ved ankomst til et lokale eller køretøj i forbindelse med undervisningen.

 • Bortvisning skal ske i følgende tilfælde:
  1) ved uberettiget undladelse af brug af mundbind,
  2) hvis der ikke kan fremvises gyldigt coronapas. 
   

Hér er kun de væsentligste regler beskrevet. Vil du se hele regelsættet, kan du klikke på linket:   pdf information_om_genåbning_6_april.pdf 
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.
Såfremt det er nødvendigt at bortvise en elev i henhold til reglerne, forlanger vi almindelig lektionsbetaling for den aftalte teori- eller køretid.

Personbil og B/E (stor trailer):

I teorilokalet: Der er vand og sæbe samt håndsprit tilgængeligt, hvor det er relevant. Vi gør rent flere gange om dagen.
Vi har indrettet lokalerne, så smittefaren reduceres mest muligt.

Der forlanges 2 m2 pr. elev, forudsat at eleverne sidder ned.
I vores lokale i Vejgaard er der plads til 17 personer og på Køreskolecentret i Aalborg Ø er der plads til 100 personer.

I skolevognen: Inden kørslen afsprittes hænder på elev og kørelærer. Bilen rengøres, afvaskes og udluftes 5-10 min imellem hver elev.
Såfremt vejret tillader det, kører vi med åbne vinduer for at få frisk luft og ellers godt med blæs på klimaanlægget.
I bilen er håndsprit tilgængelig for elev, kørelærer og prøvesagkyndig.

Generhverv og kontrollerende prøve:

Det teoretiske forløb til generhverv og kontrollerende prøve vælger de fleste at tage som selvstudium, og du kan bestille online adgang hos os til Drive4you, hvor du kan øve teori og teoriprøver hjemme på computer, tablet eller smartphone. Det vil sige, at du først møder op i køreskolen, når teoriprøven er bestået og det er tid til en køretur.

Vi har ingen holdundervisning til generhverv og kontrollerende prøve. Send en mail til info@hnk.dk og skriv om du ønsker 1 måned (150,-) eller 3 måneders (300,-) adgang til Drive4you - og så er du igang. Når du har bestået teoriprøven selv, eller med hjælp i form af eneundervisning fra os, begynder vi at køre.
Med hensyn til smittefare, vil vi følge de samme retningslinjer som til personbil.

Motorcykel:

Den største udfordring/smittefare er vores mc-låne tøj og vi vil derfor kraftigt opfordre til, at du investerer i dit eget tøj eller ihvertfald hjelm, inden du starter på mc undervisning hos os.
Vi bruger håndsprit overalt og en ozongenerator, som dræber bakterier, bruges dagligt. Det betyder, at du kan låne vores udstyr, hvis det ikke har været i brug den pågældende dag, men det du'r ikke at flere bruger f.eks. den samme hjelm på samme dag.
Såfremt du er nød til at låne hjelm hos os, skal du bruge mundbind under kørslen.

For at overholde krav om antal kvadratmeter pr. deltager, har vi indrettet vores 200 m2 garage til teorilokale. Det giver mere end dobbelt så meget plads som forlanges til hver enkelt, og det er meget hyggeligt, at sidde omgivet af motorcykler til teori. Eneste ulempe ved garagen er, at den er uisoleret, så er der koldt udenfor, er der også koldt i vores garage.

Prøver:

Åbnes igen i april, hvis alt går efter planen. Teoriprøver vil blive afviklet med 6 personer ad gangen istedet for normalt 12, så måske opstår der ventetid.

Der forlanges brug af mundbind til teoretisk- og praktisk prøve.

Tilmelding:

Er du i tvivl om vores håndtering af corona smittefaren, er du til enhver tid velkommen til at ringe til os på 98 137037 for at høre nærmere.
Du må også gerne besøge os, så du kan se de faktiske forhold.

 

Venlig hilsen 

Asger Heinrich Nielsen
Heinrich Nielsen Køreskole